úterý 2. listopadu 2010

Co teď čtu







Už dlouho se zamýšlím nad tím,že Vám tu budu psát,co právě čtu.Jak jezdím vlakem do práce,na čtení nějaký ten čas je...opravdu,co chodím do práce,tak jsme přečetlatolik knížek...za celou mateřskou jsme nepřečetla ani ň.:-)

Takže teď čtu 3.díl z trilogie Milenium od Stiega Larsona.Knihy mají podtituly Muži,kteří nenávidí ženy,Dívka,která si hrála s ohněm a Dívka,která kopla do vosího hnízda.
Je to neobyčejně skvěle napsaná kriminálka,detektivka...jak chcete.

V prvním díle se hledá vnučka jednoho průmyslníka,která zmizela neznámo kam před 40 lety a dědeček po ní pátrá.Kniha má překvapivé rozuzlení.


Hlavními postavami v celé trilogii je novinář,čtyřicátník Mikael Blomkvist a mladá holka s "pošramocenou" minulostí Lisbeth Salanderová.Nějak se spletou dohromady a pátrají spolu.
Druhý díl je protkaný pátráním po Lisbeth,protože je podezřelá z vražd dvou novinářů a jednoho právníka.Je to tam pěkně zamotané,hltala jsme to až do konce.

Třetí díl jsme začala číst včera,takže děj nevím:-)Ale motá se to okolo Lisbeth,nebudu říkat,čeho se to týká,protože je to pokračování konce dílu druhého.

Opravdu ty knihy doporučuju,jsou k nim i filmy,ale ty je lepší vidět až po přečtení konížek,filmy se soustředí jenom na hlavní děj knih a nějak se zapomíná na charaktery postav,v knihách je toho víc.

0 komentářů: